Lupta cu kilogramele

 

        A fi slab, inseamna pentru unii mult decat ce vezi in oglinda sau ceea ce arata cantarul. Insemna sa fii la fel ca ceilalti, sa fii privit intr-un anume fel. Inseamna sa fii acceptat.

          Din momentul in care am constientizat diferenta dintre imaginea mea din oglinda si imaginea din privirea celorlalti, am hotarat ca trebuie sa fac ceva sa indrept lucrurile. Acel ceva insemna o cura de slabire.  Am inceput sa ma documentez, sa citesc intens despre alimente, despre substante, despre ceea ce contin alimenentele pe care le mananc. Am invat sa fac compromisuri. Am reinvatat sa mananc.  Am descoperit ca, a tine cura de slabire, implica multa vointa, puterea de a spune “NU” alimenetelor nepermise, multa documentare, implica disciplina, implica sa fii sanatos, dar si sa faci miscare. Chiar si pentru a-ti tine kilogramele la un nivel constant, este nevoie de vointa si mai ales de un regim echilibrat si organizat.

      A tine cura este ca o lupta, doar ca lupta cu kilogramele este o lupta permanenta. Hotararea de a incepe aceasta lupta, implica acceparea faptului ca te angajezi intr-o activitate pe termen lung, in care majoritatea regulilor un se schimba. Ca la un meci de fotbal in doua reprize, poate cu o pauza intre partide, unde in prima repriza trebuie sa lupti pentru sa slabesti si in a doua repriza trebuie sa te lupti ca sa te mentii. A tine cura de slabire implica si un plan de lupta. E important sa stii cat vrei sa slabesti, de cat timp e nevoie sa dai kilogramele jos, ce trebuie sa faci sa faci acest lucru.  Echilibrul psihic, emotional si nutritional e foarte important. La fel de important este si sprijinul celor din jur. Nu e o lupta usoara.  Dupa mai multe asemea lupte devii epuizata (fizic, psihic si emotional).

        Cu timpul, am ajuns sa ma intreb daca merita totusi dusa aceasta lupta, daca EU  nu pot fi acceptata de cei din jur  si de mine insumi, pentru tot ceea ce sunt eu?!

     M-am angrenat in alte lupte, iar timpul si energia dedicate acesteia s-au redus. Pentru a castiga alte lupte trebuia sa fac alte compromisuri. Astfel am descoperit ca sunt alte lucruri si mai importante.

      Acum sunt multumita cu mine. Fac in continuare compromisuri mici pentru silueta, dar un mai e la fel de important ca la inceput.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s