La Prislop

 

             Prislop este un loc pitoresc unde pretutindeni domneste linistea si este situat in orasul Hateg, Hunedoara. La Prislop se afla Mormantul Parintelui Arsenie Boca.

              Am ajuns prima data la Prislop, intamplator, intr-o excursie. Era seara  si nu era picior de pelerin acolo. La acel moment nu stiam ce este Prislop, cine este Parintele Arsenie Boca si ce semnificatie are mormantul Parintelui. Ulterior am descoperit povestea vietii lui Arsenie Boca, si am inteles semnificatia lucrurilor. Am descoperit cum ca pelerinii mergeau la Parintele Arsenie Boca inca din timpul vietii acestuia cu diverse probleme, acesta ajutandu-i cu sfaturi si invataturi duhovnicesti.

colaj parinte1

            Părinte ieromonah, teolog și artist plastic, absolvent al Facultatii de Teologie, cat si al Institutului de Arte frumoase, concomitent cu Facultatea de Medicina, cu siguranta era o persoana foarte inteligenta si capabila sa dea sfaturi in cele mai diverse probleme.

              Un om inzestrat cu calitati deosebite, iubit si cautat de multa lume a strnit invidia politicienilor vremii si a fost arestat si chinuit de Securitate.

          Dupa ce am citit povestea parintelui am apreciat ca merita o floare in semn de respect (sau un crin cum se obinuieste la fata locului) la capataiul mormantului. Cum am avut ocazia, am si facut acest lucru. De atunci, un stiu cum se face, dar, ca si cum Parintele ma cheama, iar , si, iar la EL, si ma atrage printr-o forta necunoscuta in zona magica de la Prislop si plina de istorie.
Pana acum am fost la Prislop de nenumarate ori. Am stat la cozi aparent interminabile, am lasat crini albi la Mormantul Parintelui, am vizitat imprejurimile, m-am rugat,  dar setea de Prislop si locul magic unde este situata mica asezare duhovniceasca nu mi-a trecut. In plus nu refuz nicio ocazie de a ajunge acolo.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s